Nästa artikel
Wapnöträffen med Husbilsklubben
Halmstad

Wapnöträffen med Husbilsklubben

Publicerad 10 maj 2014 (uppdaterad 14 maj 2014)
Wapnöträffen pågår denna helg och den anordnas för medlemmar i Husbilsklubben.se. Träffen kännetecknas av att den innehåller en mängd aktiviteter och att den hålls på ett av landets största lantbruk. Här ser du ett bildspel från träffens första dag och kväll.
En träff som är uppskattad bland många medlemmar i Husbilsklubben.se är Wapnöträffen på Wapnö Gård utanför Halmstad. Förutom en härlig gårdsmiljö på Sveriges största lantbruk lockar de aktiviteter som träffvärdarna Catrin Nordström och Kjell Bertilsson ordnar. Deras engagemang har pågått flera månader innan och de sista dygnen infinner sig en viss nervositet hos paret.
- Man är alltid lite orolig att något ska ha glömts bort i sista stund. Vi tog en paus förra året för det blev för mycket jobb runt träffen men i år bestämde vi oss för att köra igen och det känns jättekul. Det är så roligt att vi inte kan låta bli, säger Kjell som till vardags jobbar på Wapnö Gård med utkörning av gårdens mejeriprodukter.

Träffen pågår fredag till söndag och vi var med vid fredagens incheckning som du ser på bilderna. I bildspelet är fältet ännu bara halvfyllt men fylldes upp helt ett par timmar senare. Du ser även Kjell och Catrins dukning till de 350 middagsgästerna och gårdens kock som stod för matlagningen. Fredagskvällen avslutades med middag och dans medan det under resten av träffhelgen väntas tipspromenad, guidad rundtur på gården, whiskyprovning, knytkalas och tävling med fina priser.

På Wapnö finns en ställplats. Dygnsavgiften är 100 kr och då ingår färskvatten och latrintömning men det finns inga elplatser. När du besöker gården rekommenderas en guidad rundtur vilken bokas i receptionen.
Koordinater: N56°42´52" E12°50´27"

Wapnö Gård är Sveriges största lantbruk med 1200 frigående mjölkkor och cirka 2000 kalvar. Mjölkningen sker i en så kallad mjölkkaruseller som korna kliver in i när de vill mjölkas.  Gården har även en egen biogasanläggning och ett gårdsmejeri och gårdsbutik m.m. Du hittar mer information och adress på www.wapno.se

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.