Nästa artikel
VIKTIGT! Trumas gasfilter måste bytas!
NYHETER

VIKTIGT! Trumas gasfilter måste bytas!

Publicerad 30 september 2015 (uppdaterad 13 oktober 2015)
Truma meddelar att samtliga filterkoppar som sålts sedan 2012 är felaktiga och kan läcka. De uppmanar alla användare att stänga av systemet omedelbart. Observera att gasfiltret är ett tillbehör som inte alla har.
Här är informationen från Truma i sin helhet:

Inom ramen för sitt kvalitetssäkringsarbete har Truma fastställt en materialskada på tittglasen till filterkoppen i Truma gasfilter. Orsaken är felaktig bearbetning hos en underleverantör. Materialskadan kan leda till att gas strömmar ut i det fria okontrollerat via flasklådan.
I ogynnsamma fall kan detta medföra gaspuffar och personskador. I dagsläget känner vi dock inte till några sådana händelser. Alla filterkoppar sedan januari 2012 är berörda.

För att undvika alla risker har Truma beslutat att ersätta alla filterkoppar som finns på marknaden med en ny lösning.

Sannolikheten att materialfelet uppträder är mycket liten. Trots det måste de campare, som har monterat ett Truma gasfilter i fordonet, beakta följande försiktighetsåtgärder:
  • Gasanläggningen skall omedelbart tas ur drift
  • Kontakta återförsäljaren eller Truma, och beställ nya filterkoppar kostnadsfritt
  • Byt ut de gamla filterkopparna mot nya

Slutkunderna kan själva utföra bytet, snabbt och enkelt. Före bytet måste gastillförseln stängas. Sedan kan den gamla filterkoppen skruvas av – som vid ett byte av filterpatronen  – och den nya filterkoppen skruvas på. Nya filterkoppar beställs här:

Truma Gasfilter är ett tillbehör som filtrerar aerosoler (oljiga rester) i gasolen och hindrar dem från att fortsätta till regulator och resten av systemet.

Gasfiltret sitter vid gasolflaskorna. Det kan med andra ord finnas på fordon med helt andra värmesystem, t.ex. Alde och har inget med själva värmepannan att göra.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.