Nästa artikel
Växjö lanserar intelligent turistsajt
NYHETER

Växjö lanserar intelligent turistsajt

Publicerad 30 december 2019
Växjö kommun startar nu sin nya webbplats för besök och upplevelser med personlig anpassning via AI. Här samlas större och mindre evenemang, kommunens restauranger, boende samt idrotts- och naturupplevelser.

Den nya webbplatsen heter upplev.vaxjo.se och är till både för den som bor i och den som reser till Växjö kommun. Här samlas större och mindre evenemang, kommunens restauranger, boende samt idrotts- och naturupplevelser. Näringslivet, föreningar och andra blir viktiga intressenter för webbplatsen eftersom de bidrar med innehåll och tillsammans med kommunen skapar en helhet.

Flödet på sajten drivs med AI (Artificial Intelligence) som innebär att besökaren får en unik och personlig upplevelse genom att bland annat hänsyn till tid, väder, var besökaren befinner sig geografiskt och hur besökaren och andra surfat tidigare på webbplatsen. Förslagen ändrar sig hela tiden eftersom AI:n bland annat tar hänsyn till klockslag, väder och besökarens plats.

– Exempelvis om det snöar, det är mitt i natten, du befinner dig i Växjö och det är minusgrader. AI:n ser då vad andra som besökt webbplatsen under samma förutsättningar tittat på och ger dig tips om det. Du kan självklart alltid också söka på just det du letar efter. På det här sättet får du enkelt både information om det du visste att du ville veta, och tips om sådant som du kanske inte kände till, säger Henrik Cajnerud, kommunikationschef på Växjö kommun.

Hemsidan är designad även för mobilen för att säkerställa bästa möjliga användarupplevelse. Besökaren kommer också att kunna chatta med Växjö kommun och få svar på sina frågor. Som Växjö kommun tidigare informerat om går Växjö turistcenter vid årsskiftet åter över till kommunens regi och finns från 2 januari i kommunhuset på Västra esplanaden.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.