Nästa artikel
Varning för missen med franska dekalerna
Nyheter

Varning för missen med franska dekalerna

Publicerad 2024-08-05 07:00
Det här hände Lars Helldin när han reste i Frankrike med husbilen.

Det kom ett mejl till redaktionen från Lars Helldin som varit på långresa med husbilen i Frankrike. Han tog med sig två lärdomar hem till Sverige, varav den ena handlade om ställplatser. Läs mer om det här!

Den andra handlade om Angles Morts-dekalerna.

””Angles Morts dekalerna, som är obligatoriska i Frankrike om du har en bil som väger över 3 500 kg, vållade oss oväntade problem under resan, ” skriver han.

Här berättar han vad som hände:

”Före resan inköptes tre dekaler som klistrades och dessutom kunde återanvändas enligt reklamen. Vi har en halvintegrerad husbil och de framtill placerades på förarhytten enligt gällande regler. 

Vi hann inte många mil förrän den första lossnade och flög iväg. Vi stannade på en bensinstation där de hade dekalerna men dessa var permanenta och efter 24 timmar gick de inte att avlägsna. 

Vi räddades av ett hjälpsamt svenskt par i Ribeuaville som dels hade en dekal över och dels tejpade fast den med Tesa Professional Outdoor, som kan sitta upp till 8 veckor utan att lämna några klisterrester. På sätt kan du rädda dig även med en fransk permanent dekal om du låter bli att ta bort täckpappret på dekalens baksida. 

Så ett bra tips är att ha med dig extra dekaler och/eller en tejp som inte fastnar i lacken.”

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.