Nästa artikel
Varför Solifer blev tysk
NYHETER

Varför Solifer blev tysk

Publicerad 27 november 2014
Solifer har fått många reaktioner på att de flyttat tillverkningen av vagnen till Tyskland. Så här förklarar de själva orsaken till förändringen.
Efter det att många uttryckt sin åsikt efter Solifers Facebbok-inlägg nyligen har de gjort ett nytt inlägg där de förklarar sin syn på orsaken till att tillverkningen flyttades till Tyskland och hur de själva ser på framtiden.

"
Vad roligt att så många personer gillade vår bild på en nytillverkad Solifer som vi la upp i fredags!

Vi ser också att det har kommit in flera negativa kommentarer kring nya Solifer och vi vill därför än en gång förklara bakgrunden. I våras tog vi beslutet att flytta produktionen av Solifer husvagn till Hymer/Eribas fabrik i Tyskland. Bakgrunden var att försäljningen av Solifer husvagn har minskat kraftigt under de senaste åren. Vi stod inför ett vägskäl, antingen skulle vi tvingas lägga ner Solifer husvagn helt och hållet eller så skulle vi göra något helt annat. Eftersom Solifer ligger oss varmt om hjärtat så valde vi det senare alternativet.

Genom att flytta produktionen av Solifer husvagn till Tyskland så kommer vi att erbjuda husvagnar i en helt ny prisklass vilket kommer att attrahera även nya målgrupper. Hymer producerar 25 000 husbilar och 10 000 husvagnar per år, vilket resulterar i att de har en gedigen kunskap och erfarenhet i branschen som få andra tillverkare kan jämföra sig med. Eftersom köpkraften för de svensktillverkade husvagnarna varit minimal under de senare åren så blev detta en nödvändighet för varumärkets överlevnad. Vi har full förståelse för att ni som äger en svensk- eller finsktillverkad Solifer kanske inte är intresserad av att köpa en ny Solifer husvagn eftersom Solifer nu erbjuder en helt annan typ av vagn. Vi har tagit fram Solifer 2015 i syfte att rädda varumärket Solifer genom att nå en bredare kundgrupp.

Beslutet om lanseringen av nya Solifer gick väldigt snabbt och vi håller fortfarande på att utveckla produkterna och utbudet. Vi är just nu uppe i planeringen inför Solifer 2016 och vi kan lova att det är flera nya planlösningar och andra nyheter och produktförbättringar på gång! Håll utkik efter mer information!

Vi är väldigt glada och stolta över att vi har en stor grupp av hängivna ”Soliferister” runt om i Norden som verkligen uppskattar de vagnar som är tillverkade på fabriken i Dorotea eller ännu tidigare i Koivukylä Vanda. Det finns en tradition i varumärket som inget annat tyskt varumärke kan jämföra sig med! Även om ni inte kommer att köpa en ny husvagn från Solifer framöver så hoppas vi ändå att vi ses ute på campingplatserna framöver, oavsett vilket märke på husvagn ni väljer att köpa härnäst!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Hälsningar
Solifer

"

Kommentera gärna vad du anser om förändringen!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.