Nästa artikel
Våren är här!
NYHETER

Våren är här!

Publicerad 24 februari 2015 (uppdaterad 1 oktober 2019)
Redan nu har vi vår ända upp i Mälardalen påstår meteorologerna! Det har vi haft i en hel vecka, sedan den 15 februari vilket är den tidigaste tidpunkt som våren kan anlända.
Snödroppar, vintergäck och till och med blåsippor. Visst är det härligt när vårblommornas färger börjar förgylla naturen! I år dessutom så tidigt som det är möjligt, tidigare än den 15 februari kan vi inte ha vår påstår meteorologerna och då nosar den normalt bara på Skånes sydkust.

Sju dagar i följd med en dygnsmedeltemperatur över nollan är vad som krävs för att definitionen på vår ska vara uppfylld. Så på morgonen den 23 februari kunde meteorologerna konstatera att våren redan anlänt en vecka tidigare och det hela vägen upp till Mälardalen även om Sydsvenska höglandet får vänta ytterligare.

Så nu, om inte förr, är det dags att börja planera in årets första turer för att njuta av vårblommor, blå himmel och åtminstone något mer värmande sol. För som optimisten hävdar är glaset halvfullt medan pessimisten påstår att det är halvtomt. Medan de träter om vilket som är sanningen tar vi tillfället i akt och njuter av att säsongen och vårvärmen precis har anlänt!

Läs om tre trevliga vägalternativ för en tidig vårtur eller så botaniserar du runt i våra restips! Har du själv något härligt resmål du kan avslöja för oss andra skriver du en kommentar! 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.