Nästa artikel
Välbesökt i Kristinehamn
MÄSSOR

Välbesökt i Kristinehamn

Publicerad 16 juni 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
6 000 besökare tog sig till Fritidsmässan i Kristinehamn för att titta på husbilar och husvagnar rapporterar Värmlands folkblad.

Värmlands folkblad rapporterar från Fritidsmässan i Kristinehamn där cirka 6 000 personer i helgen tog sig till Kristinehamns Herrgårdscamping för att bevista den fjärde Fritidsmässan i ordningen, spana på mobila hem och låta sig underhållas av Svenne Rubins, Top Cats, Kjell-Åke i Myra och Sean Banan.

Försäljningen av husvagnar har ökat med sex procent i Sverige hittills i år. Det berättar Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm Försäljning AB i Kristinehamn till Värmlands folkblad.
 

– Hela branschen ökar. För under samma period har husbilarna ökat med 20 procent. Fler och fler tycker att det är ett enkelt sätt att semestra på. Det finns ett vansinnigt stort intresse för bjässiga husbilar som man till och med kan ta med sig en bil i, säger han.

Stefan Andersson på Nordic Husbilar AB bekräftar trenden.

– Husvagnar blir mer stationerade och många väljer att ställa upp den under säsong. Husbilarna är mer på vägarna. Vi ligger lite efter i Sverige, men vi börjar komma ikapp Europa där husbilarna säljs mer än husvagnarna, berättar han.

För Göran Grahn på Cabby Center var helgens mässa en solskenshistoria.

– Vi har sålt två nya Cabby-vagnar i år, det har vi inte gjort tidigare år på mässan. Vi har väntat på att det här skulle bli en säljmässa. Nu säljs det fler vagnar efter några tröga år. Vi märker av ett större intresse, kanske har Europakrisen och lågkonjunkturen lagt sig, säger han till Värmlands folkblad.

Här hittar du hela artikeln i Värmlands folkblad.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.