Bild
Nästa artikel
NYHETER

Vadstena får besiktning för husbilar

Publicerad 5 april 2017
Besikta öppnar en ny besiktning i Vadstena där även husbilar upp till 3,5 ton kan besiktigas.

– Med etableringen ger vi boende i Vadstena med omnejd möjlighet till en säkrare besiktning när de ska besikta bilen, säger Torbjörn Pihl, Marknadsområdeschef för Besikta bilprovning. Vi har fått många förfrågningar om Besikta kommer etablera sig i området, så nu känns det jättebra att kunna svara ja på den frågan.

Den nya Besiktastationen erbjuder besiktningar och efterkontroller av personbilar, lätta lastbilar, husbilar upp till 3 500 kilo samt MC och lätta släp. Stationen som ligger på Kvarnbacksvägen 3 har öppet måndag till fredag, kl 07-16 och det finns möjlighet till både tidsbokning och drop-in.

Alla kunder får genom Besiktas kontrollbesiktning "Säker Standard" en utökad besiktning av personbilar. Utöver den lagstadgade kontrollbesiktningen görs utökade kontroller av den elektronik som styr ABS-bromsar och krockkuddar. Kontrollerna ingår utan extra kostnad och rapporteras inte till Transportstyrelsen. Som kund kan man utöver detta välja till två tilläggspaket, Plus eller Komplett, som bland annat inkluderar kontroll av övriga elektroniska säkerhetssystem.

– Det känns extra bra att vi i vår kontrollbesiktning Säker Standard erbjuder en gratis kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr just dessa viktiga säkerhetssystem. Med denna extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Torbjörn Pihl.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.