Nästa artikel
Utredningen visar: Inga alternativ till trängselskatt
NYHETER

Utredningen visar: Inga alternativ till trängselskatt

Publicerad 6 februari 2015
Efter att Göteborgarna röstat nej till trängselskatt har alternativen utretts. Nu har utredningen presenterats och den visar att inga alternativ finns. Men utredningen har redan kritiserats av motståndare till trängselskatten.

Trängselskattsfrågan har blivit väldigt infekterad i Göteborg. Efter det tydliga nej-resultatet i folkomröstningen om trängselskatt har förtroendet för politikerna i Göteborg rasat. Nu har alltså också den utredning om alternativa lösningar kommit till slutsatsen att några sådana inte finns.

Kritiken lät inte vänta på sig. En tydlig punkt som kritikerna vänder sig mot är att utredningen letts av Ylva Löf, som är uttalat positiv till trängselskatt och det Västsvenska paketet. Det lokala partiet Vägvalets partiledare Theo Papaioannou reagerade också direkt och har sagt till Göteborgs Posten att utredningen är ett beställningsjobb som inte tar upp de frågor som diskuterats.

Även kommunalrådet Martin Wannholt är kritisk till rapporten
– Om de flesta förslag säger utredaren att "det bestämmer vi inte över", som regional skatt. Men det har vi visst rådighet över eftersom vi äger detaljplanemonopolet. Det är bara att säga till våra avtalspartner att vi inte släpper igenom den här olönsamma tunneln, utan nu får ni komma ned och förhandla, säger han till Göteborgs Posten.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.