Nästa artikel
United Camping-koncernen äger nu 72 procent av Grönklittsgruppen
NYHETER

United Camping-koncernen äger nu 72 procent av Grönklittsgruppen

Publicerad 14 maj 2021
Den 10 mars offentliggjordes att United Camping-koncernen, Skandinaviens största campingkedja, ingått avtal om förvärv av 39,7 procent av aktierna i Grönklittsgruppen AB (publ). Koncernen har sedan dess i flera steg ingått avtal om köp av ytterligare aktier, och har nu uppnått drygt 72 procent av ägandet i bolaget.

United Camping-koncernen bedriver campingverksamhet under varumärket First Camp och har idag 46 destinationer i Sverige och Danmark. Grönklittsgruppen driver en skiing & outdoor-del genom skidanläggningarna i Orsa-Grönklitt och Tänndalen samt Orsa rovdjurspark, och har även nio campingar i Sverige. Tillsammans omsatte First Camp och Grönklittsgruppen drygt 750 miljoner kronor 2020.

– Tack vare konstruktiva dialoger med många aktieägare har vi kunnat öka vårt ägande i Grönklittsgruppen i flera steg och har nu nått drygt 72 procent. Bolaget har under lång tid lidit av bristen på en tydlig huvudägare och detta blir en katalysator för att tillsammans med bolagets ledning, övriga ägare och intressenter ta nästa steg i Grönklittsgruppens fortsatta utveckling, som innefattar stora satsningar, säger Karl Svozilik, styrelseordförande i United Camping-koncernen i ett pressmeddelande.

Johan Söör, koncern-VD, tillägger:

– Det känns väldigt roligt med det positiva gensvar vi fått gällande att United Camping-koncernen kommer in som ägare i Grönklittsgruppen. Vår uttalade strategi är att satsa på och stärka de verksamheter vi förvärvar och vi ser att det finns mycket utvecklingspotential både i bolagets skiing & outdoor- och camping-ben. Tillsammans med Grönklittsgruppens ledning ska vi nu se på se i vilken struktur respektive verksamhet utvecklas bäst. Allra viktigast är att ge båda verksamhetsben bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas och växa.

Aktieförvärven görs genom United Camping BidCo AB, ett helägt dotterbolag till koncernens moderbolag United Camping Holding AB.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.