Bild
Nästa artikel
NYHETER

Unika platser för dig som söker det vackra

Publicerad 8 februari 2021 (uppdaterad 9 februari 2021)

genrebild

Det är inte alla förunnat att hitta den riktigt vackra övernattningsplatsen där man dessutom får vara ifred. Eremit heter en platstjänst där du med markägarens tillstånd kan njuta av vacker natur och ofta även utnyttja en båt för en roddtur.
Solen stiger upp vid den lilla sjön och du öppnar dörren och sätter dig med kaffekoppen och njuter av den rogivande omgivningen. Det är inget som stör, du är ensam om platsen och brisen och fågelkvittret förhöjer upplevelsen. Det är inte lätt att hitta dessa platser där det dessutom sker med markägarens tillstånd. Ibland har du fått en kod så du kan passera vägbommen, på andra platser måste du köra på någon liten väg för att nå den. Nu kan du boka platser som den här där de flesta än så länge finns i de småländska skogarna även om utbudet växer i både antal och geografi.

Eremit startade i liten skala för ungefär året sedan och även om platserna inte var så många då blev de snabbt fullbokade.

Idén är att markägare upplåter en vacker plats för ett fordon åt gången även om det finns undantag om man är två husbilar i sällskap och då ska det anges vid bokningen. Tanken är att platserna är för ett fordon åt gången men ni kanske är två husbilar som åker tillsammans. Tjänsten vänder sig i första hand till husbilister men det beror inte på någon avoghet mot husvagnsekipage, de är välkomna de med men av praktiska skäl som tillfartsvägar och vändmöjligheter kan inte alla platser ta emot annat än husbilar. Samma begränsning kan gälla för större husbilar och vilka varje plats kan ta emot finns tydligt angivet vid bokningen.

Till sommaren räknar Eremit med att kunna erbjuda ett hundratal platser vilka samtliga måste förbokas. Priserna för att få campa på dessa unika platser varierar men ligger i storleksordningen på 200 kronor per natt.


Här hittar du de platser som finns.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.