Bild
Nästa artikel
NYHETER

Tyska campare planerar parad mot corona-restriktioner

Publicerad 12 mars 2021 (uppdaterad 12 mars 2021)
Camping framhålls ofta som en av de bättre semesterformerna i dessa corona-tider. BVCD (Bundesverband der Campingwirtschaft in Deutschland) vill att myndigheterna tar till sig detta och för att understryka kravet ska nu en fordonsparad hållas i Düsseldorf.

Det är organisationen BVCD (Bundesverband der Campingwirtschaft in Deutschland) som har tagit initiativ till aktionen där de dels har skrivit ett öppet brev till såväl federala som delstatsmyndigheter för att påverka dessa att åter öppna landets campingplatser. För att ytterligare understryka kraven planeras en fordonsparad i Düsseldorf lördagen den 13 mars med 110 deltagare och så har de startat en facebook-grupp (https://www.facebook.com/groups/755717042034867/).

Anledningen till att Düsseldorf blivit organisationrens centrum är att staden håller mässan Caravan Salon, som bekant världens största mässa för mobil fritid.

För två veckor sedan organiserade Facebookgruppen, som fått namnet "camping at a distance" (campa med distans) vars upphovsman är Jan Kirschner, en mindre parad med 29 husvagnar och husbilar men det var med nöd och näppe den kunde genomföras beroende på de rådande restriktionerna. Efter det har Facebookgruppen växt till cirka 3 000 medlemmar och de försöker nu sprida kampanjen till övriga delar av Tyskland. Nu planeras motsvarande kampanjer i Hamburg, Berlin och München.

– Olika husvagnsföreningar har skickat brev till politiker och ansvariga organ för att få svar på frågor om avspärrningen på grund av lockdown och åtminstone uppnå överväganden gällande vår mobila form av fritidsverksamhet. Tyvärr uppmärksammades förfrågningarna knappt så om vår röst ska höras måste vi göra oss mer synliga, förklarar Jan Kirschner till Aboutcamping.

Husbilar och husvagnar har under flera månader tvingats stanna hemma på grund av restriktionerna och Tyskland har en plan för att gradvis minskade dessa. Campingarna särbehandlas inte i dessa sammanhang utan följer samma regler som övriga turistanläggningar som hotell och kollektiva resor, något som organisationer ser som ologiskt och de menar att de närmast borde jämföras med vanliga hem eftersom fritidsfordon får betraktas som helt självförsörjande.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.