Nästa artikel
Turlistan till Visingsö corona-anpassas
SMÅLAND

Turlistan till Visingsö corona-anpassas

Publicerad 13 maj 2020 (uppdaterad 13 maj 2020)
Visingsötrafikens vinterturlista förlängs och gäller till och med den 16 juni. Det innebär cirka en tur per timme från tidig morgon till sen kväll. 

Från och med fredag 15:e maj gäller en tillfällig turlista för Visingsötrafiken. Det är en anpassning till rådande omständigheter med färre resenärer till följd av pandemin.

Mellan 17 juni och 16 augusti gäller sommarturlistan med tätare turer, cirka två turer per timme mellan kl. 10-18 . Från 17 augusti till och med 20 september är det tätare turer enbart på helgerna.

– Den vanliga ökningen i antalet resenärer har uteblivit vilket innebär att vi går med tomma färjor vissa turer. För att minska belastningen både på miljö och ekonomi har vi därför bestämt oss för att anpassa turlistan, säger Reimer Selero, verksamhetschef för Visingsötrafiken.

Redan i början av pandemin togs beslut om nya riktlinjer för färjetrafiken. Det bestämdes att bland annat att resenärer ska stanna i sina bilar för att på så sätt minska trängsel ombord. Dessutom sattes en gräns på hur många passagerare som får vistas ombord samtidigt. Om efterfrågan på resor skulle öka kan färjan Ebba Brahe tas i bruk med kort varsel.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.