Bild
Nästa artikel
NYHETER

Turerna runt stängd ställplats fortsätter

Publicerad 2 juli 2017 (uppdaterad 2 juli 2017)
I Sundsvall har, som vi tidigare skrivit om, Svartvikskajen stängts av för fordonstrafik. Nu flaggar kommunen för att platsen som varit populär och välkänd bland husbilister kan komma att öppnas nästa år igen.

Först angav kommunen enbart odefinierade ordningsproblem som orsak för stängningen vilket snart nog ändrades till att det var av hälsoskäl den inte längre fick användas. Nu menar kommunen, enligt en artikel på SVT Nyheter Västerbotten, att en del av området skulle kunna öppnas igen nästa sommar efter de reaktioner som har uppstått och att de kommer att se över den detaljplan som styr reglerna för området även om en sådan process tar tid.

Området har en historia som industriområde och är visserligen sanerat men är fortfarande påverkat av framförallt arsenik och dioxiner, ämnen som finns från en halv meter under markytan och vidare djupt ner i marken men på vilket sätt arsenik och bly som ligger under fyllnadsmassor och täckdukar skulle kunna nå människor kan inte Jan Hellman svara på och han tycker inte heller att man ska vara orolig för att besöka området vid enstaka tillfällen. 

– Man får vistas här en timma per dygn sett över 365 dagar, men hur man utnyttjar den tiden kan jag inte svara på, förklarar Jan Hellman på stadsbyggnadskontoret i Sundsvalls kommun till SVT och säger vidare att det är åtminstone ohälsosamt på frågan om det är farligt att vistas där samt att han inte är expert i frågan men spontant så känns det som att man skulle kunna stå här ett dygn vilket han anser vara en tänkbar lösning eftersom det är riskfritt att gå ner hit över en dag.

Här hittar du SVT:s artikel.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.