Ställ in temperaturen så är det klart. Enklare kan det knappast bli!

Nästa artikel
Truma och Alde blir klimatkontroll
PRYLAR

Truma och Alde blir klimatkontroll

Publicerad 10 september 2014 (uppdaterad 26 september 2014)

Ställ in temperaturen så är det klart. Enklare kan det knappast bli!

Till 2015 kommer Alde med den nya pannan 3020HE och kombinerar du den med en Truma aircondition får du en samordnad klimatkontroll.

Allt som behövs är en kabel som kopplar ihop enheterna. Panelen kommer att fråga dig om önskad temperatur och sedan sköter elektroniken resten och håller temperaturen på det inställda värdet. Behövs det kyla startar aircondition-anläggningen och behövs det värme så startar pannan.

Ytterligare finesser är att ljuset på panelen kan inverteras så att den inte blir alltför lysande på natten, du kan ändra temperaturgivare från soffgruppen till sovdelen för att optimera temperaturen just där du befinner dig, välja natttemperatur och stänga av varmvattnet på klockslag du själv bestämmer. Självklart minskas automatiskt fläkthastigheten på natten så att du inte störs av din ac-fläkt.

Christian Delfin på Alde säger
- Jag har använt mig av den här funktionen i ett år medan vi utvecklat funktionerna och det har fungerat perfekt. Det har varit mycket bra att inte behöva fundera på hur att nå den temperatur jag önskat, allt sköts helt automatiskt.

Utöver detta planeras tillverkning av färgade paneler och som prover finns de redan i ett otal färger. För visst skulle det väl vara läckert med en panelkant som passar till både inredning och livsstil? Blir det tillräckligt stort intresse kommer det att bli serieproduktion av dessa!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.