Bild
Nästa artikel
NYHETER

Truckstop i Ljungby även för husbilar

Publicerad 10 april 2017
I Ljungby anläggs nu en ny långtradarparkering på Rosendal. I mitten av maj ska de första lastbilarna kunna börja använda den och även husbilar är välkomna till det som förmodligen blir Sveriges största parkering i sin genre.

Det är Smålänningen som uppmärksammar att arbetet med lastbilsparkeringen E4 Truckstop Ljungby, som ägs av Hotell E 4 Ljungby, gått in i slutskedet då skyltar satts upp på en på högkant ställd 40 fots container.

– Det var reklammannen Mårten Gustafsson som kom på den idén. Det är ju kul att en container av samma typ som lastbilarna ofta själva fraktar utgör en anblick på Rosendalsområdet, säger Magnus Strömberg på Hotell E4 Ljungby till Smålänningen.

Parkeringen blir obevakad men erbjuder dusch och toalett samt wifi för en avgift på 75 kronor. Föraren får ett kvitto vid inpasseringen och och betalar i en automat vid avfärden.

– Omkring 150 lastbilar kan få plats på området. Vad jag vet blir det nog Sveriges största parkering för lastbilar. Men det räknar vi naturligtvis inte med att det skall bli direkt. Kan vi få 30-50 bilar per dygn där i början blir vi glada. och Magnus Strömberg fortsätter i Smålänningen om husbilar, Vi förbjuder naturligtvis inte dem. Däremot har vi en tanke att i framtiden bygga en liknande parkering vid Laganland i Lagan, som vi också äger. Vi har köpt in ett område precis norr om Laganland som är tänkt för detta, men det kan bli klart tidigast till nästa sommar. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.