Nästa artikel
Tre släpper musiken fri
NYHETER

Tre släpper musiken fri

Publicerad 31 augusti 2015 (uppdaterad 2 oktober 2019)
Som första operatör i Sverige inför teleoperatören Tre fri streamad musik utan att det påverkar abonnemangets surfpott från idag. Det gäller Spotify, Deezer och Tidal vare sig man är mobil- eller bredbandskund.

Det är många av oss med mobilt boende som gärna lyssnar på streamad musik när vi åker runt. Enligt Internetstiftelsen i Sveriges (ISS) rapport Svenskarna och internet 2014 lyssnar 75 % på musik via internet, varav 35 % gör det dagligen och främst via musikstreamingtjänster som Spotify.

– Efter att ha tittat på svenskars underhållningsvanor och vad som är viktigt i folks liv tog vi beslutet att införa fri musikstreaming för alla våra kunder. Musik är en del av vårt DNA och något som sprider glädje och gör tillvaron lite roligare för väldigt många oavsett ålder, säger Nicholas Högberg, vd 3 Sverige.

Det är första gången som en svensk operatör nollprissatt data inom ett så stort användningsområde, men kontrollera med Tre om du har dem som leverantör så att inte din abonnemangsform har några speciella villkor.

Så funkar det

  • Tres kunder kan via utvalda program streama musik fritt utan att det påverkar abonnemangets surfpott. Initialt kan följande tjänster utnyttja fri surf på musikstreaming hos Tre: Spotify, Deezer och Tidal. Successivt kommer nya musiktjänster att adderas till portföljen så längde det är tekniskt möjligt och intresse finns.
  • Fri surf på musikstreaming aktiveras automatiskt den 31 augusti för samtliga privat- och företagskunder för både mobil- och bredbandskunder. Fri surf på musikstreaming gäller inte Tres kontantkortskunder.
  • Andra datakrävande tjänster i musiktjänsterna som inte är streaming av ljudfiler, inkluderas inte av nollprissättningen, utan räknas som ordinarie dataförbrukning. Exempelvis rörligt videomaterial och övrig surf inom applikationen/programmet. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.