Isabella är generösa och ger dig tre års garanti på förtälten!

Nästa artikel
Tre års garanti på Isabella
NYHETER

Tre års garanti på Isabella

Publicerad 6 februari 2015 (uppdaterad 6 februari 2015)

Isabella är generösa och ger dig tre års garanti på förtälten!

Du kan få tre års garanti på ditt Isabella förtält om du registrerar ditt köp på deras hemsida. Många kanske inte upplever detta som den extra köptrygghet det är då inte alla känner till skillnaden mellan garanti och reklamationsrätt.
Isabella ger dig tre års garanti

Isabella ger dig en ökad köptrygghet med en garanti som gäller i tre år. Denna frivilliga garanti går långt utöver vad lagen ger stöd för och ökar din trygghet i köpet. Garantin kan gälla problem med sömmar, dragkedjor och liknande. Fel som beror på handhavandefel eller bristande underhåll är undantagna.

För att få den extra garantin måste du registrera ditt köp

För Isabellas extra garanti på förtälten gäller att du registrerar ditt köp här, men läs igenom alla villkor på deras hemsida.

Allmänt om din köptrygghet enligt lagen

Konsumentköplagen ger alla som köper en produkt i Sverige tre års reklamationsrätt medan begreppet "garanti" inte finns i rättighetslagstiftningen, något som många inte har klart för sig då ordet "garanti" används flitigt i olika företags marknadsföring.

Garanti innebär att du som konsument inte har bevisbördan utan det är garantigivande företaget som ska visa att garantin inte gäller, för reklamationsrätten är det konsumenten som ska visa att felet funnits från början men inte visat sig förrän senare. Den lagstiftade reklamationsrätten gäller i tre år från det ursprungliga inköpsdatumet och förlängs inte vid ett eventuellt utbyte av en vara.

Många tror att lagen stadgar ett års garanti, vilket gällde innan den nya lagen, men så är inte fallet. När reklamationsrätten förlängdes med ett år infördes i stället en presumtionsregel. Den innebär att felet anses ha förelegat från början om det visar sig inom sex månader från inköpsdagen (något som skulle kunna kallas garanti). De företag som lämnar ett års "garanti" lovar alltså att kunden inte behöver bevisa att felet funnits från början inom ett år. Naturligtvis kan ett företag förlänga den period där kunden inte har bevisbördan för en godtycklig tid men allt över sex månader är ett frivilligt åtagande och ger en ökad köptrygghet.

Vid de frivilliga garantierna är det viktigt att sätta sig in i villkoren som kan begränsa dina rättigheter som begreppet "garanti" annars ger. 

Villkoren finns på Isabellas hemsida

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.