Nästa artikel
Transportstyrelsen påminner igen, kolla din digitala brevlåda noga
NYHETER

Transportstyrelsen påminner igen, kolla din digitala brevlåda noga

Publicerad 28 mars 2018
Har du en digital brevlåda ska du vara extra uppmärksam och ta del av hela innehållet i den PDF du får. Många fordonsägare missade betalningar förra månaden och fick därför onödiga avgifter.
Papperspost är ett minne blott för den som har en digital brevlåda, men det är inte utan problem. Förra månaden, vilket vi skrev om tidigare, upptäckte Transportstyrelsen att det blev en kraftig ökning av obetalda avgifter för trängselskatt och infrastrukturavgifter, det som de flesta kallar broavgifter. Orsaken uppges vara att bilägarna missuppfattar den PDF som skickas ut och endast betalar den första avgiften i utskicket men PDF:en kan innehålla flera.

Transportstyrelsen går därför på nytt ut med en påminnelse om hur utskicken fungerar för att undvika att fler drabbas av detta på grund av missförstånd och påpekar att det är viktigt att de som tar emot avierna digitalt scrollar igenom hela filen.

– Det är såklart tråkigt att många fordonsägare har fått påminnelseavgifter. Har du som fordonsägare valt att ta emot post till din digitala brevlåda är det jätteviktigt att du även vittjar den. Vi som avsändare ansvarar för att meddelandet når din brevlåda, därefter är det fordonsägarens ansvar att ta del innehållet, säger Jonas Maran, verksamhetsutvecklare för trängselskatt på Transportstyrelsen.

För de fordonsägare som fick en avi för trängselskatt eller infrastrukturavgift från Transportstyrelsen i februari, ska betalningen vara Transportstyrelsen tillhanda senast den 3 april vilket betyder att den måste betalas vid månadsskiftet. Det tar normalt en till två dagar för banken att utföra betalningen, röda dagar oräknade.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.