Nästa artikel
Trafikverket minskar antal förarprov
NYHETER

Trafikverket minskar antal förarprov

Publicerad 6 november 2020 (uppdaterad 6 november 2020)
Det ökande antalet coronasmittade påverkar nu möjligheten att göra förarprov. I de delar av landet där smittan ökar mest minskas kapaciteten till 80 procent av ordinarie kapacitet för att skydda personal och provtagare.

Antalet körprov B reduceras i de delar av landet där smittspridningen ökar mest. Reduceringen innebär att cirka 80 procent av ordinarie kapacitet kommer att genomföras i mellan- och Sydsverige. Detta gäller till att börja med fram till den 24 november vilket är i linje med Folkhälsomyndighetens skärpta lokala allmänna råd för regionerna. Löpande beslut kommer att tas om ytterligare anpassning och förlängning, skriver Trafikverket på sin hemsida.

– Syftet är att vi ska minska trängsel i våra väntrum, ta höjd för ökad frånvaro hos medarbetare och därmed skapa reserver samt ge ökat utrymme för att hålla god hygien i våra bilar.

Kunskapsprov (teoriprov) kommer som tidigare att genomföras med begränsat och utglesat antal platser i teorisalarna. Detta för att kunna hålla avstånd och göra rent mellan provtillfällena.

– Vi har sedan mars vidtagit ett stort antal åtgärder för att skydda kunder och medarbetare från smitta och samtidigt kunna leverera viktiga samhällstjänster, vilket vi fortsätter med. Vi undviker trängsel genom att bara kunder får vistas i våra lokaler och vi uppmanar alla att avboka sitt prov vid minsta sjukdomssymptom. Under situationen med covid-19 är det än viktigare att boka prov i tid och att vara väl utbildad, säger Kristina Hagberg chef Trafikverket Förarprov.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.