Bild
Nästa artikel
NYHETER

Trafikverket avråder från vissa vägar

Publicerad 29 mars 2018

Karta på hela landet hittar du på Trafikverkets hemsida

Påskhelgen innebär att många är ute på vägarna. Vissa vägar är extra hårt belastade och kan man undvika dessa är det en fördel. Trafikverket har sammanställt en karta över de vägar där trafiken antas bli extra intensiv.
På sin hemsida tipsar de, förutom de vägar som påsktrafikanterna bör undvika, även om att att de säkraste vägarna är de som är av 2+1-typ samt de som har fartkameror. Dessutom påpekar de att det råder vinterväglag på många ställen och att det åtminstone fläckvis kan vara halt.

Värt att nämna är att E4:an mellan Gävle och Tönnebro, som är en 2+1-väg, får omkörningsförbud. På Skärtorsdagen stängs ett av de två körfälten av i norrgående riktning och på annandag påsk, den 2 april, blir det motsvarande omkörningsförbud för den södergående trafiken. Avstängningarna gäller mellan 13:00 och 20:00.

Att ha bilen i gott skick, extra mycket spolarvätska och fräscha vindrutetorkare och rätt lufttryck i däcken är förstås viktigt.

Skulle oturen vara framme och man får ett oplanerat stopp är varningstriangeln något som måste upp snabbast möjligt och dessvärre är det många som blir påkörda på vägbanan medan de undersöker eller ordnar till det som hänt med fordonet. Trafikverket använder ordningsföljden varna-lämna-larma.

På det personliga planet är det viktigt att vara utvilad, stanna och ta en paus då och då även om barnen just somnat är pausen viktig. I valet mellan att barnet sover vidare eller föraren kör trött kan det ändå vara lämpligt att välja den utvilade föraren. Kanske kan ett förarbyte då och då vara bra om sträckan är längre.

På Trafikverkets hemsida hittar du hela tiden den senaste informationen!


Trafikinformation på Trafikverkets startsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.