Bild
Nästa artikel
TV

Trafikmagasin nystartar

Publicerad 30 oktober 2013 (uppdaterad 30 oktober 2013)
Hör du till dem som gillade SVT:s program trafikmagasinet som lades ned 2003? Nu har du chansen igen när Carl-Ingemar Perstad är tillbaka, men nu i datorn.

Kommer du ihåg Trafikmagasinet? Det sändes i 25 år med början 1978 och var ett av SVT:s mest betittade program. Idén till Trafikmagasinet kom från Carl-Ingemar Perstad som också var programledare fram till år 2002. Sedan försvann han ur bildrutan och det var början till slutet för programmet. Det lades ned året efter. Jag och många med mig har saknat det, men det tycks vara omöjligt att göra vettiga bilprogram i svensk TV.

Carl-Ingemar har ägnat sig åt annat i ett decennium, men nu är han tillbaka i bilvärlden. Dock inte i statstelevisionen, men väl i webb-skärmen. Med finansiellt stöd av en däcksfabrikant har han börjat göra programmet ”Hej Trafikant” som går att hitta på Youtube. Det består av korta avsnitt som behandlar lite av varje i den lugna stil som var Perstads signum. Underhållande och informativt och med välgörande korta reklamklipp. Hela programmet är inte ens tio minuter långt.

I senaste avsnittet refereras bland annat till Vi Bilägares däckstest. Vår dubbdäcksvinnare blev ju lämpligt nog det märke står bakom Hej Trafikant. Nästa program kommer i månadsskiftet oktober-november. Kan vara värt att titta på!

 

Artikeln kommer från vår systertidning Vi Bilägare.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.