Bild
Nästa artikel
NYHETER

Torsby får ställplats

Publicerad 7 april 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
Det blir en centrumnära enklare ställplats med plats för åtta bilar i Torsby. Enkel men gratis och centrumnära är devisen.

Kommunstyrelsen i Torsby har beslutat att anlägga ställplatser vid järnvägsstationen till sommaren 2017, men exakt tidplan saknas. När ställplatsen är klar kommer uppskyltning att ske. Ställplatsen ska ses som ett bra alternativ för de som vill ha en bekväm plats att övernatta på i stället för att bara passera genom kommunen.

Ställplatsen kommer att vara enkelt utformad men det blir latrintömning, belysning och asfalterad plan. Med tanke på detta kommer den inte att vara avgiftsbelagd utan ses som ett första steg för att kunna erbjuda ställplatser i Torsby centrum.

– Vi tänker inte bli någon konkurrent till Torsby camping, det är tydligt att vi inte ska vara det. Utan det handlar om sådana som är på genomfart och inte har några önskemål om att ha de faciliteter som man får på en riktig camping. Tömning av toalett är den möjlighet man får, inget annat, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S) till Värmlands Folkblad.

I Torsby finns exempelvis Torsby fordonsmuseum som är vackert beläget i Herrgårdsparken. Museet skriver på sin hemsida som du hittar här att de visar den berömda Frykenbilen, samt det som finns kvar av den fantastiska "Lindströmsbilen" LT-bilen byggd i Torsbys egen bilfabrik och en mängd andra föremål.

Du kan även besöka Fröknarna Fräs som frestar med festliga fikastunder och frejdiga restaurangkvällar intill fagra Fryken i närheten av Torsby Camping. Fröknarna Fräs har öppet varje dag hela sommaren och har ett brett utbud av mat, dryck, kaffe och cocktails. På sin hemsida som du hittar här skriver de att det nu även finns en pizzaugn utomhus och att de varje tisdag och ibland andra dagar har barbecueafton med levande musik.

Annars kan du säkert bara spatsera runt i Torsby och njuta av miljön.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.