Bild
Nästa artikel
Nyheter

Tomten, vakna!

Publicerad 6 december 2011 (uppdaterad 6 december 2011)
Vid Husbil & Husvagns besök på Tomteland i Mora den första advent låg tomten och sov när vi kom. Barnen ropade vakna allt de kunde, men inte förrän de ropade: – Det är julafton! , vaknade tomten.

 

Efter att tomten hade vaknat berättade han att han renoverat köket efter bröllopet i fjol. Så nu har tomtemor rinnande kallt vatten, han berättade även om sin alldeles speciella gran med alla nappar som barn skickar från världens alla hörn, han visade oss till och med ett paket från Japan. Han har fått ca 6000 stycken nappar som han hängt upp i taket eftersom de inte får plats fler i granen.

 

Vi träffade även på häxan och fick lära oss lite om trollen, Emil 7 år, vår minsta reporter tyckte häxan var häftig men trollen var ingen favorit.

Efter vi hade träffat på alla sagofigurer åkte vi en tur med häst och släde gick på teater: Rudolf med Röda Mullen - som smakade på häxans superduperbrygd innan den var klar och mullen blev svart.

Föreställningen var mycket uppskattad av både barn och vuxna.

Innan vi åkte därifrån tog vi en titt in i trollens stuga, där det bara var de sovandesmåtrollen hemma, så de märkte inte att vi var där. Det fanns en hel del spännande att titta på i trollstugan men som sagt var Emil var inte så förtjust i troll, så han ville gå därifrån direkt.

I det stora hela var Tomteland en positiv upplevelse med mycket skoj för barnen.

Agneta Mases (text och foto)

Emil hälsar på tomten och spanar in alla napparna i granen

Emil och häxan verkar komma bra överens

Teatern var en positiv upplevelse för både stora och små

I fikarummet har man möjlighet att ta med sig egen fika

Inuti trollstugan fanns det mycket intressant att titta på

Sch! Trollungarna sover

Sist, men inte minst. Emil testar på hur det är att vara ett troll!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.