Nästa artikel
Test av gasolnivåmätare ”snabb avläsning!”
Nyheter

Test av gasolnivåmätare ”snabb avläsning!”

Publicerad Idag 7:00 (uppdaterad Idag 11:55)
I sommar har vi testat en gasolnivåmätare – Senso4s Plus. Så tyckte användarna.

Senso4s Plus är en gasolnivåmätare som placeras under gasolflaskan och fungerar som en slags våg. Vi har låtit två husbilsresenärer testa produkten under hela sommaren för att utvärdera och här nedan är deras tankar och åsikter.

När mätaren väl är på plats under en gasolflaska och installationen och inmatningen i appen Senso4s är klar kan man snabbt läsa av status på gasolen. Produkten fungerar på alla olika typer av gasolflaskor, men till vissa flaskor krävs en adapter vilket gör att flaskan bygger ungefär 35 mm extra på höjden. Utan adapter höjs flaskan 29 mm.

Produkten drivs med 3 st utbytbara AAA-batterier med en livslängd i ungefär 18 månader. Senso4s Plus tål en maximal vikt på 45 kilo (gasol + cylinder). Pris cirka 1090 kronor.

Här nedan beskriver Magnus Björnberg sin testupplevelse.

Hur lätt var den att installera?

– Det var inga problem att installera den. Det fanns tydliga instruktioner hur man skulle gå till väga. Dessutom fanns en QR-kod för mer information samt instruktion i appen man laddade ner.

Hur har mätningen fungerat? 

– Mätningen har fungerat bra hela tiden. Och den är tillförlitlig, man får uppge rätt invärden så som taravikt och max gasolvikt, därefter kan man välja om man vill att resultatet visas som procent eller kilo. Vi har inte haft något problem alls med avläsningen. Jag jämförde vikten på min halvfulla P11 med en annan våg en gång och det skilde bara ett hekto mellan de två, konstaterar han.

Rekommenderar du den till andra?

– Ja, det är ett rimligt pris och gillar man prylar och appar är det ett enkelt och snabbt sätt att få status på nivån. Särskilt bra när man inte har använt husbilen på ett tag och inte kommer ihåg hur mycket det var kvar i flaskan.

Har något varit svårt eller klurigt med produkten?

– Det är svårt att montera den i trånga utrymmen eftersom flaskan helst ska ställas ner rakt uppifrån. I vårt fall fick vi försöka baxa/snurra upp den på enheten. På den inre gasolflaskan försökte vi inte ens.

Fler tankar?

– Om man har en släde flaskorna står på, eller har en husvagn med stor gasolkoffert fram och kan lyfta flaskan på plats är produkten riktigt smidig. Produkten har magneter i sig så på stålflaskor hänger den kvar när man lyfter in den. Men som i vårt fall när flaskan baxas in är hållbarheten tveksam, dom utdragbara armarna verkar lite klena om flaskan hamnar snett. Om höjden är låg i gasolfacket kan det vara svårt att montera slangen och manövrera kranen särskilt på PC10 som har en krans på flaskan, avslutar Magnus Björnberg.
 

Se för- och nackdelar längre ner.

Trångt utrymme.

Fördelar/Nackdelar
Fördelar

+ Snabb och enkel kontroll av gasolnivån.
+ Pålitlig.
+ Smidig om man kan lyfta dit gasolflaskan ovanpå vågen.
+ På stålflaskor fastnar vågen med hjälp av magneter.
+ Rimligt pris.

Nackdelar

- Svår att montera i trånga utrymmen då flaskan helst måste lyftas rakt på enheten. 
- Tveksam hållbarhet på de utdragbara delarna om flaskan hamnar lite snett.
- Risk att de utdragbara armarna trycks in när man försöker få flaskan på plats i trånga utrymmen och flaskan har en krans nedtill. 

Vi som har testat

Namn: Josi Lundin och Magnus Björnberg 
Bor: Ljusterö
Fordon: Eura Mobil Integra Line 740 helintegrerad (2016)
Gasolutrymme: Plats för två flaskor, där ena är innanför den andra, i ett ganska trångt utrymme.
Typ av flaskor: Har testat med både P11 och PC10 under testperioden.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.