Bild
Nästa artikel
NYHETER

Telenor avskaffar roamingavgifterna i EU och ESS

Publicerad 15 juni 2016
Som första operatör och nätleverantör i Sverige slopar nu Telenor roamingavgifterna i hela EU och ESS och erbjuder sina privatkunder möjligheten att surfa, ringa, sms:a och mms:a som hemma när de är ute och reser utan extra kostnad.

Från och med den 15 juni erbjuder Telenor alla privatkunder möjlighet att slippa roamingavgifterna i hela EU och EES så att de kan använda mobilen utomlands på samma sätt och till samma pris som hemma. 

– Mobilen ska inte begränsa oss när vi reser. Tvärtom vill vi att våra kunder ska kunna resa så bekymmersfritt som möjligt utan att behöva ändra sina mobilvanor oavsett om man befinner sig i Sverige eller någon annanstans i EU, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige.

I maj i år sänkte EU kostnaderna för roaming, men Telenor går nu alltså ett steg längre och slopar roamingavgifterna i hela EU och EES. Totalt omfattas 36 länder och geografiska territorier. 

– Allt vi gör handlar om att underlätta våra kunders digitala vardag och skapa nya möjligheter att utvecklas. Att vi som första svenska mobiloperatör nu slopar roamingavgifterna i EU och ESS är ett mycket bra och tydligt exempel på detta, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige.

De slopade avgifterna lanseras i form av abonnemang som kallas Telenor Frihet. 

Det finns ingen tidsbegränsning; vare sig man är utomlands en vecka eller ett halvår så surfar, ringer, sms:ar och mms:ar man till samma kostnad som hemma och man förbrukar den datamängd som är inkluderad i ens abonnemang precis som i Sverige. 

För att få tillgång till ett abonnemang utan roamingavgifter behöver befintliga kunder uppgradera sitt abonnemang. För Telenors vanligaste privatabonnemang kostar det ingenting att uppgradera till Telenor Frihet. Kunder som tecknar nya abonnemang hos Telenor får automatiskt ett abonnemang utan roamingavgifter inom EU och EES.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.