Bild
Nästa artikel
NYHETER

Tankande norrbottningar kan nu känna sig lugna

Publicerad 4 november 2017
Bensinmackarna i Norrbotten får bra betyg. Av alla pumpar som kontrollerats var det bara två som hade kvarstående anmärkning, och det var inte för att mätarna visade fel. Det står klart efter Swedacs tillsyn av bränslemätare i 11 av länets 14 kommuner

Swedac är myndigheten som är inblandad i tillsynen över det mesta som ska mätas och vägas, till exempel vågar och bensinpumpar. Alla produkter, tjänster och funktioner som ackrediterats av Swedac kontrolleras också med jämna mellanrum. 

När turen kom till bränslemätare i Norrbotten sattes 47 bensinmackar under luppen, men bara en station hade kvarstående anmärkning efter att tillsynsprojektet avslutats.

Bränslepumpar på tio olika bensinföretag i Norrbotten kontrollerades; Circle K, Gulf, Ingo, OKQ8, Preem, Qstar, Shell, Skoogs Bränsle AB, St1 och Tanka. 

– Det blev ett bra utfall. Macken som fick en kvarstående anmärkning hade nyinstallerade och rättvisande pumpar, anmärkningen handlade bara om hur de var märkta, säger tillsynshandläggare Erik Enqvist på Swedac som ansvarat för projektet.

Bilberoendet är större i Norrbotten än på många andra håll i landet och om bilister oroat sig för att bensinmätaren inte visar rätt, kan de nu känna sig lugna. 

– Resultatet visar att man som konsument kan vara trygg med att man får det man betalat för när man tankar bilen. Det är glädjande, säger Swedacs generaldirektör Peter Strömbäck.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.