Bild
Nästa artikel
NYHETER

Sveriges bästa stränder utsedda

Publicerad 20 juni 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
Resia har låtit TNS SIFO undersöka vilka stränder som är de bästa i Sverige och flera av dem är i kombination med campingar.

Tylösand och Böda Sand är Sveriges finaste och bästa stränder, i alla fall om svenska folket får bestämma. Skanör/Falsterbo och Sudersand (Fårö) på Gotland placerar sig som delad tvåa.

– Kul att både en strand från östkusten och västkusten hamnade i topp. Vi säger stort grattis till Tylösand och Böda Sand som båda är värda en förstaplacering. Tylösand är en av de vackraste stränderna i Sverige och after beachen på hotellet är ett måste för många svenskar varje år. Bödas fantastiska sandstrand är ett paradis för barnfamiljer så det var inte heller överraskande att den ligger i topp, säger Lina Eklund, presskommunikatör på Resia. 

Enligt undersökningen från TNS SIFO hamnar även Skrea Strand i Falkenberg, Pite Havsbad i Piteå och Sandhammaren i Österlen högt upp på topplistan. Men de klassiska stränderna Tylösand och Böda Sand var alltså svåra att slå. 

– Det känns fantastiskt roligt och smickrande. Det finns många fina stränder i vårt avlånga land och att svenska folket tycker att Tylösand är en av de finaste är det bästa betyget man kan få. Hoppas att vi kan leva upp till detta i sommar, säger Elisabeth Haglund, vd på Hotel Tylösand, som utsågs till Sveriges mest luxuösa havsnära hotell 2017. 

Böda Sand på Öland är framför allt känd för sin långa kritvita strand och för att vara ett paradis för barnfamiljer med sina aktiviteter och underhållning. 

– Det här var verkligt kul – en riktig boost nu inför sommaren. Böda Sand är känd för sin fantastiska utlandskänsla tack vare den vita, sandkorniga stranden och jag tror att det gör att vi hamnar i toppen. Många barnfamiljer som har upptäckt Böda Sand kommer tillbaka år efter år, säger Anna Barkevall, vd på Böda Sands Camping. 

Undersökningen är genomförd av TNS SIFO på uppdrag av Resia. 1 070 intervjuer utfördes på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i åldern 18-79 år.

Dessa stränder är i topp

1. Tylösand och Böda Sand

2. Skanör/Falsterbo och Sudersand

3. Skrea Strand, Pite Havsbad och Sandhammaren

4. Tofta, Mellbystrand, Stenshuvud och Varberg strandpromenad

5. Getterön

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.