Bild
Nästa artikel
NYHETER

Sveriges bästa stränder

Publicerad 17 maj 2016 (uppdaterad 17 maj 2016)

Så här ser det ut när Beach Walker förbereder sig för en dag på jobbet

Har du också undrat vilken strand som är Sveriges bästa? Nu behöver du inte undra längre, världens enda strandvandrare har nu provvandrat allihop och utsett vinnarna. Läs vilka tio som hamnade i topp!

Ingen nu eller förr levande person har trampat så mycket sand på svenska stränder i syfte att verkligen lära känna de bästa stränderna på ett djupare plan. Jag har verkligen försökt att vara objektiv i min bedömning samtidigt som det ofta är känslan av att vara på en viss strand som avgör njutningen av densamma. Att gå fram och tillbaka på en längre sandstrand ger en helt annan helhetsbild än när man bara ligger och chillar som normala människor gör. Det är ett tufft jobb - men någon måste göra det, säger Tomas Strand, världens enda professionella strandvandrare.

Tomas Strand, jo The Beachwalker heter faktiskt Strand på riktigt, har nu vandrat och kartlagt samtliga sandstränder i Sverige, Norge och Finland som är längre än 2 kilometer långa. Det har tagit 3 år att förverkliga och cirka 40-50 mil strandvandringar har avverkats barfota varje säsong.

Det minst sagt annorlunda livsprojektet ”The Beachwalker” började som en dagdröm på en strand i Asien 2012 som sedan omvandlades till en verklighet av drömdagar. Dagar bestående av meditativa vandringar på vackra sandstränder i kombination med njutningsfull körning på kustvägar med en cabriolet där emellan. Men vi på Husbil & Husvagn är övertygade om att det skulle gått minst lika bra, om inte bättre, med en husbil eller ett husvagnsekipage.

Nu återstår bara att besöka och vandra på alla långa sandstränder i 16 länder till i Europa innan projektet ”The Beachwalker” är slutfört om drygt 15 år. Då kommer Europas 10 bästa sandstränder äntligen att avslöjas. Håll ut!

Tomas Strand intervjuades i TV4 den 16 maj och du kan se inslaget här! 

Mer info med bilder och videos från samtliga stränder: www.beachwalker.se

Karta över sandstränder: http://www.beachwalker.eu/map/

Listan över Sveriges tio bästa sandstränder

1. Delad förstaplats mellan Sandhammaren på Österlen och Norsta Auren Fårö

3. Tylösand

4. Skanör

5. Sudersand

6 Falsterbo

7. Beddingestrand

8. Haväng Yngsjö

9. Östra Stranden Halland

10. Mellbystrand

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.