Nästa artikel
Sverige har fått en ny femstjärnig campingplats
NYHETER

Sverige har fått en ny femstjärnig campingplats

Publicerad 16 mars 2021 (uppdaterad 16 mars 2021)
Standarden på Sveriges campingplatser fortsätter att förbättras. Det kan branschorganisationen SCR Svensk Camping konstatera då de släpper resultatet av 2021-års klassificering för alla 202 kvalitetsgranskade campingplatser i Sverige.
Intresset för Sverige som resmål och camping som boende har ökat under många år. Det har också gjorts stora investeringar i branschen och antalet fyr- och femstjärniga anläggningar har stadigt ökat. Trenden fortsätter under 2021 då Sverige fått en ny femstjärnig campingplats i Leksand Strand i Dalarna samt tre nya fyrstjärniga i Gekåsbyn Ullared i Halland, Jogersö Camping i Södermanland samt Bingsmarkens Camping i Skåne.

– Klassificeringen spelar en viktig roll för branschen i att möta gästernas efterfrågan på kvalitetsupplevelser. Anläggningarna får svart på vitt på vad de kan förbättra och utveckla och gästerna i sin tur får det lättare att hitta en campingupplevelse som passar dem. I en undersökning vi nyligen genomförde, står det klart att klassificeringen är en viktig del i gästernas semesterplanering, säger Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping.

Klassificeringen genomförs av den externa parten Svensk Klassificering AB, som även klassificerar hotell och vandrarhem samt auktoriserar turistbyråer i Sverige. Klassificeringen är frivillig och genomförs löpande vart tredje år på alla deltagande anläggningar. De femstjärniga campingplatserna får besök varje år. Vid klassificering bedöms campingplatsen efter 85 olika kriterier. Alla SCR Svensk Campings medlemmar uppfyller ett antal grundläggande standardkrav och arbetar efter uppsatta etiska regler.

– Klassificeringen är också en bärande del i vår vision att vara Europas bästa campingdestination, säger Peter Jansson.

Länsindelad fil med 2021-års klassificeringsresultat
Alla Sveriges klassificerade campingplatser indelade länsvis hittar du här.

Campingplatserna som fått fler stjärnor
Leksand Strand i DalarnaGekåsbyn Ullared i HallandJogersö Camping i Södermanland samt Bingsmarkens Camping i Skåne.

Alla klassificerade campingplatser
Alla Sveriges klassificerade campingplatser finns på www.camping.se
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.