Bild
Nästa artikel
NYHETER

Sverige har fått ännu en 5-stjärnig campingplats

Publicerad 10 juni 2016 (uppdaterad 10 juni 2016)
På uppdrag av SCR har Svensk Klassificering AB låtit gradera campingar som tillhör SCR. I år kan de campare som vill ha en camping med hög standard glädja sig åt att ytterligare en femstjärnig camping har tillkommit.

Sveriges campingplatser har fått sina anläggningar klassificerade och landets campingälskare kan glädja sig åt ännu en 5-stjärnig anläggning, Hafsten Resort och Camping i Bohuslän.

För att få 5 stjärnor krävs ett stort utbud av aktiviteter och service och en skötsel av campingplatsen utöver det vanliga. De campingplatser som nu har 5 stjärnor har alla pool, restaurang, butik och en mängd arrangerade aktiviteter för både barn och vuxna.

Campingplatsernas klassificeringssystem mäter vad som erbjuds på anläggningen och vilken standard den håller, för att göra valet av campingplats enklare. Klassificeringen är en bedömning av områdena hygien, miljön, service, aktiviteter och events och redovisar campingplatsens utbud och standard med 5 staplar, uppdelade i 5 nivåer i varje stapel. Det sammanfattande resultatet av klassificeringen redovisas också med ett stjärnbetyg, från 1-5 stjärnor. Stjärnorna ger ett snabbt besked om campingplatsens standard och staplarna ger en mera detaljerad beskrivning av vad man kan förvänta sig.

Klassificeringen genomförs av Svensk Klassificering AB på uppdrag av SCR Svensk Camping. Att delta i klassificeringen är frivilligt och förbehållet medlemmar i SCR Svensk Camping.

– Klassificeringen visar att kvaliteten på campingplatsernas utbud bara blir bättre och bättre och det gäller inom alla de områden som bedöms. Det som är extra viktigt och lite av hjärtat på en campingplats är standarden på servicebyggnaderna och där har många lagt ner mycket tid, pengar och energi på att bygga nya eller renovera befintliga servicebyggnader så att de ska motsvara de förväntningar som gästerna har, säger Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping.

Trender som märkts under de senaste åren är att många väljer att bygga speciella husbilstomter för det ökande antalet husbilsgäster, att ha bra tillgång till wifi på campingplatsen är viktigt och att utbudet av aktiviteter till gästerna har ökat markant.

De 12 svenska campingplatserna i SCR:s klassificering som har 5 stjärnor är följande: 

Campingplats  

Apelviken.se, Varberg 
Byske Havsbad, Byske 
Böda Sand, Löttorp 
Daftö Resort, Strömstad 
Gustavsvik, Örebro 
Hafsten Resort och Camping, Uddevalla 
Kneippbyn Resort Visby, Visby 
KronoCamping Lidköping, Lidköping 
Sonjas Camping, Löttorp 
Västervik Resort – Lysingsbadet, Västervik 
Pite Havsbad, Piteå 
Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Årjäng 

För att söka stjärnor på SCR:s Svenska campingplatser, gå in på Camping.se

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.