Svensk camping kan komma att gynnas av situationen med corona. Att kunna semestra med egen toalett och dusch kan bli ett bättre alternativ än en charterresa.

Nästa artikel
Svensk turism kan gynnas av corona
NYHETER

Svensk turism kan gynnas av corona

Publicerad 30 mars 2020 (uppdaterad 30 mars 2020)

Svensk camping kan komma att gynnas av situationen med corona. Att kunna semestra med egen toalett och dusch kan bli ett bättre alternativ än en charterresa.

Att corona-utbrottet på ett abrupt sätt tvingar folk till nya typer av resor och umgänge är ingen hemlighet men det kan mycket väl bli så att husbils- och husvagnsintresset kan komma att öka ytterligare på grund av detta.

Blir det så att camping med husbil och husvagn går stärkt ur situationen med corona? Visserligen är det rimligt att räkna med att det inte kommer någon större mängd med utländska gäster till våra svenska campingar i år men även det motsatta gäller. De ändrade resvanorna även inom Sverige med minskat flyg, stängda hotell och restauranger kan komma att vända upp och ner på invanda föreställningar där resandet med eget boende blir än mer populärt.

– Ska man stanna i Sverige är husbil och husvagn ett optimalt sätt att ta sig runt på, säger Tomas Haglund, ordförande för Husvagnsbranschens Riksförbund.

Visserligen går det inte än att med exakthet säga hur husbils- och husvagnsbranschen kommer att påverkas men det lilla som hittills kommit ut om bokningssituationen på campingarna antyder att det ser fortsatt stabilt ut i Sverige. Dessutom syns inte fricampingtrenden i statistiken och inte heller ställplatsernas situation. För de som njuter av friheten vid mindre platser får såväl ett säkrare boende med egen toalett och dusch som fantastiska upplevelser.

– Kortsiktigt är det såklart ett problem för alla i samhället. De allra flesta är försiktiga och håller sig hemma. Men ändå ser vi rapporter på att det fortfarande finns ett intresse för husbilar och husvagnar. I Stockholm är det problematiskt med tanke på situationen där, men i övriga landet verkar det som att man vågar ge sig ut, säger Tomas Haglund.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.