Bo på första parkett i Motala i en Polar 620 BQD

Nästa artikel
Superplatser vid Göta Kanal!
Offgrid

Superplatser vid Göta Kanal!

Publicerad 12 juni 2023 (uppdaterad 13 juni 2023)

Bo på första parkett i Motala i en Polar 620 BQD

I sommar kan man testa på campinglivet på ett helt nytt sätt. På några av Göta kanals mest spektakulära platser som annars inte är tillgängliga för camping erbjuds boende utöver det vanliga!

I sommar kan man testa på campinglivet på några av Göta kanals mest spektakulära platser! Nu erbjuds nämligen boende i moderna och fullutrustade husvagnar i ett koncept som går under namnet Off Grid Camping. Ett bra sätt för den som inte har egen husbil eller husvagn att testa komforten i en modern husvagn.

– Vi har sett ett ökat intresse för att campa Off grid de senaste åren och bestämde oss för att kombinera det med något så ovanligt som uthyrning av husvagnar. Det tillsammans med att husvagnarna står på platser vi bara kunnat drömma om innan känns fantastiskt. Vi börjar med uthyrningen i år och får vi ett gott resultat kan det här bli något vi fortsätter med även på längre sikt. Vi hoppas på ett stort intresse och att fler får upp ögonen för det här unika sättet att campa på, säger Magnus Hollwin, marknadschef för Göta kanal.
 

Husvagnarna kommer att gå att hyra på tre spektakulär och sjönära platser längs kanalen.

  • Bergs slussar – där Roxen möter Göta kanals mäktigaste slusstrappa står husvagnen vid slussens början. Utanför fönstret finns den spektakulära slusstrappan Carl Johan med en höjning på 18,8 meter och sju slussar.
    Polar 730 FDCXA (Stor lyxvagn med våningssäng, vinkelkök m.m. Bergs slussar)
     
  • Motala – På Mallbodens pir mitt i kanalen med staden, naturen och den svenska musikeliten runt knuten. Här blir Veronica Maggio, Lasse Stefanz soundtracket på sommarkvällen då Motala Lokverkstads sommarscen ligger precis på andra sidan kanalen.
    Polar 620 BQD (Lyxvagn med tvärställd queenbed, står i Motala)
     
  • Sjötorp – Så nära en husvagn till sjöss du kan komma. Vid kanalens västra entré i det gamla fiskesamhället Sjötorp ligger restauranger, serveringar och båtar sida vid sida. Längst ut, vid inloppet från Vänern med utsikt över sommarblått vatten står vår husvagn.
    Polar 620 SA (Lyxvagn med separata långbäddar, står i Sjötorp)

Husvagnarna är fullt utrustade med dubbel och enkelsäng, kök, dusch och toalett. Beroende på husvagn ryms två till fyra vuxna och barn för övernattning. Från och med den 1 juni går det att boka husvagnarna för övernattning i en eller två nätter från och med den 27 juni till och med 16 juli. Bakom satsningen står Göta kanal, Forsbergs fritidscenter och Polar. Kostnaden för att bo en natt är 1500 SEK ink moms.

Läs mer och boka på: www.offgridcamping.se

– Vi ser att det finns ett stort intresse att testa på campinglivet. Därför känns det väldigt roligt att kunna erbjuda de som saknar en egen husbil eller husvagn att göra det i moderna och fullt utrustade vagnar. Att man dessutom får bo på unika platser som annars aldrig är tillgängliga för campare gör det extra spännande, säger Jonas Karlsson, på Forsbergs Fritidscenter.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.