Bild
Nästa artikel
NYHETER

Sundsvall stänger Svartvikskajen för husbilar

Publicerad 29 maj 2017 (uppdaterad 29 maj 2017)
Genom att delvis stänga av ett populärt område för fordonstrafik vill Sundsvall få bukt med ordningsproblem på en plats som används som ställplats men försvårar samtidigt för besökande över lag skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Det är kajområdet i Svartvik som nu stängs för fordonstrafik. Den sydligaste och största parkeringen kommer dock att finnas kvar och där tillåts uppställning under maximalt 24 timmar.

- Området längs kajen i Svartvik har aldrig varit avsett som en plats för husbilar och husvagnar, trots det har den blivit använd på det sättet, skriver kommunens i meddelandet där det även står Platsen i sig har setts som en tillgång för besökande över lag och därför har vi till viss del accepterat att det funnits fordon uppställda i området under kortare perioder.

Problemet är att området mer och mer betraktats som en uppställningsplats för husbilar och husvagnar. Dessutom har det varit  oroligheter på platsen och därför har kommunen sett det som nödvändigt att förtydliga att det inte är tillåtet för fordonstrafik enligt gällande detaljplan.

Kommunen kommer att förbättra skyltningen så att det tydligare framgår vilka regler som gäller. De vägar som finns i området är endast avsedda för gång- och cykeltrafik.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.