Nästa artikel
Stugsund ska locka fiskare
STÄLLPLATSER

Stugsund ska locka fiskare

Publicerad 15 maj 2014 (uppdaterad 15 maj 2014)
Stugsund är en kaj som fått nytt liv. Det är nya toaletter, dusch och kök som förhoppningsvis skall locka strömmingsfiskare som vill ha bättre standard och kan tänka sig betala för det.
Det var för ett år sedan som Söderhamns-andan började med en uppfräschning av kajen i Stugsund. Nu är det färdigt och för den som betalar en mindre slant för sin ställplats (även husvagnar) finns det toalett, dusch och kök. I dagsläget finns det 24 eluttag.
 

– Det blev nästan bättre än vad vi tänkte oss. Nu får man betala för att stå här och det är ju därför vi gjort det här, säger Lars-Göran Johnson från Söderhamns-andan, som tidigare efterlyst bättre ordning både på själva markytan och bland de vagnar som gästar kajen i ett uttalande till helahelsinglande.se.

Projektet har kommit till stånd med hjälp av sponsorer, kommunen och pengar från Leader.

– Om någon åker härifrån med 40 kilo strömming så talar de om det för sina kompisar där hemma. Tänk om de efter det här året säger "nu fick vi 40 kilo, men vad fint det var ordnat". Då blir de ambassadörer utan att de vet om det, det är så vi i Söderhamns-andan jobbar, fortsätter Lars-Göran Johnson.

Söderhamns-andan vill gärna fortsätta att utveckla området.
 

– Idéer finns så att det visslar om det, avslutar Lars-Göran Johnson till helahelsingland.se.

Var?
Stugsund ligger strax söder om Söderhamn, kajen hittar du om du kör Strandgatan och svänger av mot Sjömansvägen över en nu inte använd järnväg.

GPS: N61°18'15", E17°06'53"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.