Nästa artikel
Storumans camping får ny arrendator
NYHETER

Storumans camping får ny arrendator

Publicerad 4 april 2019 (uppdaterad 4 april 2019)
De nya arrendatorerna blir Tina Kerro och Janne Ruonala som fått ett avtal på fem år. Med en satsning där aktiviteter, hållbarhet och lokalproducerat står i fokus blir det en rejäl nystart för campingen.

Det är Storumans kommun som på sin hemsida skriver att arrendatorerna Tina Kerro och Janne Ruonala kommer att driva Storumans camping under kommande fem år med möjlighet till förlängning. Starten har varit lyckad och campingen är redan fullbokad inför Storumandagarna. Campingen kommer att hållas öppen året runt och trycka mycket på aktiviteter och samarbeta med andra aktörer i Storuman. Den tidigare kyrkan, Kåtakyrkan, ser de som en stor tillgång som kommer att utvecklas framöver och sedan tidigare finns lekplatser för barnen, tennis, boule och minigolf samt en bollhall där man kan spela allt från basketboll till innebandy.

– Grunden i vårt företag är hållbarhet och lokalproducerat och det kommer att synas på campingen också, säger Tina Kerro enligt kommunens hemsida.

– På vintern kommer vi att skotta snö så att det blir möjligt att komma hit med husbil eller husvagn även vintertid. Det ska vara attraktivt att bo här även på vintern, säger Janne Ruonala.

Storumans camping är belägen mitt i Storuman som ligger vid sjön Uman och dess vackra arkepelag med Luspholmarna. Dessutom är det gångavstånd till Storumans centrala delar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.