Nästa artikel
Stor blir större
NYHETER

Stor blir större

Publicerad 3 oktober 2014 (uppdaterad 3 oktober 2014)
Bengt i Örkelljunga AB bygger ut sin verksamhet igen. Den här gången satsar de på en utbyggnad av verkstaden.

Helsingborgs Dagblad har åkt ut till Bengt i Örkelljunga och intervjuat det framgångsrika företaget vilket resulterade i en positiv artikel som även vi uppmärksammar.

Det var för åtta år sedan som det familjeägda husbilsföretaget flyttade från ett äldre villaområde till 5 000 kvadratmeter stora lokaler på Skåneporten, granne med E4. Det gångna årsskiftet invigde familjeföretaget en ny hall på 2 000 kvadratmeter för begagnade husbilar och nu är det dags för nästa steg, en tillbyggnad med 1 000 kvadratmeter för verkstadsändamål.

– Vi ska förlänga verkstadsdelen. Det gör vi för att bli mer kompletta inom husbilar. Vi ska bland annat kunna lackera och ta hand om krockskador. Eftersom vi numera har hela Fiats program kan vi även serva deras personbilar, säger Bengt-Åke Bengtsson till HD och fortsätter Vi riktar oss till alla husbilsägare, inte bara för dem som köpt av oss.

Allt som allt blir det efter utbyggnaderna 8 000 kvadratmeter byggnader och dessutom en uppställningsplats på 2 000 under skärmtak utgör ett tungt bevis på att det råder högkonjunktur på husbilsmarknaden.

Bengt-Åke Bengtsson är vd för företaget och delägare med sina syskon Britt-Marie Svensson och Christina Ohlzon. Med en omsättning på runt 200 miljoner kronor och 35 anställda och med en försäljning på mellan 400 till 500 husbilar per år tillhör Örkelljungaföretaget de större i branschen skriver HD avslutningsvis.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.