Nästa artikel
STCC-mästare ny ägare av Gelleråsen
NYHETER

STCC-mästare ny ägare av Gelleråsen

Publicerad 5 mars 2018
Den femfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson tar över som ägare av den klassiska motorbanan Gelleråsen i Karlskoga.

Efter 25 år som ägare lämnar Mike Luff och Lennart Bohlin över stafettpinnen till Göransson. Gelleråsen byggdes 1949 och har stått för flera spännande tävlingar genom åren, något Göransson personligen ser nostalgiskt tillbaka på. 

– Det var här jag såg mina första tävlingar som barn och här såddes fröet hos mig att börja tävla. Jag vet inte hur många STCC-tävlingar jag har kört här, men jag kan varje millimeter av banan och det ska bli oerhört kul att utveckla banan, anläggningen och verksamheten vidare, säger Göransson som är den mest framgångsrika STCC-föraren med 43 heatsegrar.

Med sig har Göransson bland annat Karlskoga Kommun och norska entreprenören Bård Bergsjö. Redan denna vecka planerar man att bygga nya lokaler, bland annat kontor och restaurang.

– Jag är mäkta stolt att ta över verksamheten för Sveriges äldsta bana som har en enastående motorsporthistoria. Jag brinner starkt för att ta arenan till nästa nivå och ambitionen är tveklöst satt på att göra den till Sveriges bästa arena, inte bara för motortävlingar – även för evenemang, lanseringar, upplevelser, körskolor, konferenser och mycket mer, säger Richard Göransson.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.