Nästa artikel
Stark månad för nyregisterade husbilar – kämpigt för husvagnar
Nyheter

Stark månad för nyregisterade husbilar – kämpigt för husvagnar

Publicerad 2024-08-05 11:44 (uppdaterad 2024-08-05 12:03)
Antalet nyregistrerade husbilar ökade i juli, däremot går det sämre för husvagnar.

Försäljningen av husbilar var stark i juli visar nya siffror från Husvagns & Husbilbranschens Riksförbund. Totalt registrerades 403 husbilar i juli, en ökning med 37 procent jämfört med samma månad i fjol. Hittills i år har 1 818 husbilar registrerats, vilket är drygt en halv procent lägre jämfört med samma period förra året.

– Husbilarna fortsätter att stärka sin position, mycket talar för att förslaget att avskaffa malusskatten har haft en stor betydelse för nyregistreringen. Nu laddar branschen för årets stora mässa på Elmia då nästa års modeller kommer premiärvisas för första gången avslutar Per Nilsson.

Under juli registrerades 219 husvagnar, vilket är en minskning med 5,1 procent jämfört med samma period förra året. Hittills i år har 1 154 husvagnar registrerats, vilket är en minskning med 19,8 procent jämfört med samma period 2023. 

– Under årets första månader var nedgången för husvagnar uppe på över 40% men efter ett par starka sommarmånader är nu nedgången 19.81% jämfört med samma period för ett år sedan, säger Per Nilsson, ordförande i Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.