Nästa artikel
Ställplats vid Neptuni åkrar i rätten
NYHETER

Ställplats vid Neptuni åkrar i rätten

Publicerad 27 augusti 2015 (uppdaterad 27 augusti 2015)
Ställplatsen vid Neptuni Åkrar på Öland står återigen i fokus. Den här gången har ärendet hamnat på Mark- och miljödomstolens bord som slutligen ska avgöra om platsen är lämplig för husbilar.

Det är P4 Kalmar som återigen tar upp striden den omdiskuterade platsen då meningarna går isär om det är bra med en ställplats i den vackra och unika naturen på platsen.

Markägaren Willy Höjer vill anlägga ställplatsen vid vägen längsmed kusten. Han menar att det blir större påverkan på naturen om det inte finns någon ställplats.

Borgholms kommun och Länsstyrelsen i Kalmar län har redan sagt ja till ställplatsen för 22 husbilar vid naturreservatet Neptuni åkrar på Öland. Men detta beslut har överklagats av sommarölänningen Hans Donnerfjord skriver P4 Kalmar.

- Det är sorgligt att förstöra den här marken. För att husbilarna ska kunna köra här måste schaktmaskiner in. Och marken kommer att påverkas av att husbilarna står här också. Här finns bland annat massor av orkidéer, säger han.

I tisdags var Mark- och miljödomstolen,  Hans Donnerfjord och en representant från Borgholms kommun på platsen för att syna den aktuella platsen.

- Det blir fler och fler husbilar på Öland. Vi måste ha en strategi för det, säger Göran Borgö från kommunen till P4.

Inom en månad lär vi få domen från Mark- och miljödomstolen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.