Nästa artikel
Ställplats i Öregrund blir kvar
NYHETER

Ställplats i Öregrund blir kvar

Publicerad 14 mars 2016 (uppdaterad 14 mars 2016)
Det har på senare tid lämnats in en rad medborgarförslag för att öppna ställplatser men även motsatsen förekommer. I Öregrund fick dock ett förslag om att stänga en ställplats nej av kommunstyrelsen.

Platsen det handlar om är Västerhamn i Öregrund som ligger naturskönt vid havet och som uppskattas av många husbilsägare. Platsen ligger nära trevliga badklippor och de utnyttjas även av lokalbefolkningen som då passerar den ställplats som kommunen öppnade för några år sedan.

Ställplatsen har 18 parkeringsplatser och fem husbilsplatser och ofta tar husbilsägarna fram grillar och stolar men kommunen avfärdar att detta skulle vara ett problem eftersom området är ett friluftsområde där även husbilslösa gärna grillar. Kommunen menar att samma regler måste gälla för alla. De som lämnat in medborgarförslaget menar att det är problematiskt att passera parkeringen samt att husbilarna försvårar framkomligheten för fotgängare på gatorna och bidrar till onödig trafik i stadskärnan.

–  Själva idén är att ha platser som husbilsägarna hänvisas till, i stället för att för att de ställer sig framför strandutsikten, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Spangenberg (C) i ett uttalande till Uppsala Nya Tidning.

– Man får stå i 24 timmar både med vanlig bil och med husbil, och det innebär att man kan sova där också. När det gäller marken kan vi inte säga att Öregrundsborna får ha picknick där, men andra får inte ha det. Samma regler gäller för alla, säger tekniska kontorets chef Annila Bexelius. Hon nämner också att det inte finns elplatser för husbilarna i Västerhamnen – just för att undvika att det fungerar som en camping.

Källa Uppsala Nya Tidning.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.