Nästa artikel
Ställplats i Nynäshamn?
NYHETER

Ställplats i Nynäshamn?

Publicerad 26 februari 2015 (uppdaterad 1 oktober 2019)
En kommuninvånare i Nynäshamn har utnyttjat sin möjlighet att lägga ett medborgarförslag och efterlyser en ställplats för husbilar.
Det är Nynäshamnsposten som uppmärksammar att medborgarförslaget om att ordna ställplatser i Nynäshamn lämnats in till kommunen.

Medborgarförslag finns i somliga kommuner och är en möjlighet för en kommuninnevånare att föreslå kommunfullmäktige någon viss sak. Möjligheten finns i ungefär två av tre kommuner och har utnyttjats på flera ställen för att det ska ordnas ställplatser.

Förslagsställaren menar att det är särskilt angeläget att ordna en ställplats i Nynäshamn eftersom staden har färjeförbindelser både till Gotland och kontinenten.

Lämpliga platser för ställplatsen kunde vara Estö idrottsplats, Kvarnängen, Nynäsgårds station eller i hamnen och det bör finnas möjlighet att lämna sopor på platsen, enligt förslaget.

Saknar du en ställplats i din kommun har du möjlighet att lämna ett liknande förslag under förutsättning att du inte bor i en kommun där medborgarförslag inte kan lämnas.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.