Bild
Nästa artikel
NYHETER

Sommarland blir sydligare

Publicerad 8 februari 2018
När Skara Sommarland öppnar för säsongen den 2 juni kommer du att förflyttas till mer sydliga breddgrader än tidigare. Med färg, snickarglädje och spännande detaljer ska en karibisk gata skapas.

Nu påbörjas arbetet med att tematisera om den så kallade Westernstaden till att bli en härlig gågata med karibisk känsla. Mycket färg, snickarglädje och spännande detaljer kommer ge en ny och färgsprakande passage in till parken.

Westernstaden är ett ca 2 300 kvadratmeter stort område med spel, hamburgerrestaurang, souvenirshop, Gästservice och en kiosk. Alla gäster passerar genom området minst en gång under sin dag i parken och det har varit ett önskemål länge att uppdatera hela området för skapa en mer magisk miljö för gästerna när de passerar ner till vattenparken.

Sedan 80-talet har området varit utformat i Vilda Västern-stil, men nu är det dags för en uppfräschning. Nytt tema blir Karibien, vilket ska binda ihop gatan med vattenparken. När besökarna går där ska de få känslan att befinna sig på sydligare breddgrader där även palmer förhöjer känslan innan de hoppar i poolen. Totalt kommer omkring 60 skyltar och 25 hus att få ny skepnad och investeringen landar på cirka fem miljoner kronor.

– Den här tematiseringen är starten på vår resa att förnya och förbättra vår park. Den nya miljön skall ge en genuin känsla av att man är på sydligare breddgrader, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.