Nästa artikel
Solifer flyttar - Polar blir kvar
NYHETER

Solifer flyttar - Polar blir kvar

Publicerad 15 maj 2014 (uppdaterad 15 maj 2014)
Solifer och Polars fabrik i Dorotea ska inom kort gå över till att enbart tillverka Polar. Tillverkningen av Solifer flyttas till Hymer i Tyskland och genom att koncentrera sig på ett fabrikat i Dorotea är det tänkt att varumärkena ska stå sig starkare.
Solifer har under flera år tillverkats i Dorotea men från 2015 års modellprogram flyttas tillverkningen till Tyskland och Hymer-gruppen.

- Produktionen av Solifer flyttar från Dorotea inom de närmaste veckorna men ägandet kommer inte att förändras, säger Sofia Modigh, marknadschef på Mobile Living Group.

De nya Hymerproducerade Solifervagnarna för 2015 kommer att lanseras i samband med Noliamässan i Piteå i början på augusti.

- Vi tror stenhårt på vårt koncept och har tagit oss friheten att kalla det Solifer 2.0. Med det vill vi tydliggöra att det är något helt nytt i produktväg. Solifer som varumärke har haft en grund i den Finska sisun – det har vi tagit med oss men expanderat varumärket med en mer skandinavisk inriktning. Du ska kunna bege dig vart du vill med en Solifer 2.0, utan att för den skull tumma på komforten. Vårt andra mål med denna omläggning är att Polar får fullt fokus uppe i Dorotea, säger Sofia Modigh, marknadschef på Mobile Living Group och därigenom ansvarig för varumärkena Solifer, Polar, Bürstner, Niesmann+Bischoff samt tillbehörssortimentet Movera.

Målsättningen är att tillverkningen i Doroteafabriken snabbt skall fyllas tack vare en ökad försäljning av Polars husvagnar och husbilar.

- Vi vill genom detta stärka Polars konkurrenskraft, men också skapa en tydligare profil för vår Solifervagn. Ett samarbete med Hymergruppen ger substansiella fördelar för produktionen av Polar i Dorotea. Det är i Dorotea Polars själ, kunskap och tradition finns, det som gör att vi kan producera marknadens finaste vagnar, säger Per-Erik Atterwall, styrelseordförande i SoliferPolar AB i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.