Nästa artikel
Sex månader för fyllefärd med husvagn
NYHETER

Sex månader för fyllefärd med husvagn

Publicerad 14 februari 2014
Att köra bil berusad är självklart helt olämpligt. Att ha passagerare i husvagnen under färd likaså. Kombinationen ledde till sex månaders fängelse då rätten inte trodde på mannens förklaring.

Det blev sex månaders fängelse för en 42-årig Blekingebo som kört i diket med tillkopplad husvagn där hans sambo befann sig.

Den 19 augusti hade paret blivit osams under semestervistelsen på Öland. Förbannad och rejält berusad satte sig mannen i bilen och påbörjade sin hemfärd medan sambon befann sig i den påkopplade husvagnen.

De hann ta sig över Ölandsbron och en bit till innan det tog stopp. På E22 i höjd med Ljungbyholm försökte sig mannen på en omkörning, körde in i mitträcket och därefter ned i diket.

Själv klarade han sig oskadd, men sambon kastades runt i husvagnen och träffades av omkringflygande föremål.

42-åringen döms för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och grovt rattfylleri. Straffet blir sex månaders fängelse.

Själv säger han sig ha legat och sovit i husvagnen under färden, och att en okänd person måste ha stulit ekipaget. En uppgift som sambon inte håller med om och som tingsrätten bedömde som osannolik.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.