Bild
Nästa artikel
NYHETER

SCR byter ordförande

Publicerad 2 april 2017 (uppdaterad 2 april 2017)
Efter tio år lämnar Eva Werkelin på eget initiativ ordförandeposten för Svensk Camping. På årsstämman den 30 mars valdes i stället Tomas Ringsby Petersson till ny styrelseordförande.

Efter tio år som ordförande för SCR Svensk Camping lämnar Eva Werkelin nu ordförandeklubban vidare i branschorganisationen SCR som samlar 75 procent av Sveriges campingar under sitt paraply och hjälper till med rådgivning, affärsutveckling och mycket annat.  Eva Werkelin lämnar sitt uppdrag efter lång och mycket uppskattad tjänst, skriver SCR i sitt pressmeddelande. Samtidigt med att hon lämnar ordförandeskapet i SCR släpper hon även styrelseuppdragen i Visita och Svensk turism.

Eva Werkelins namn kan kännas bekant för många efter det att hennes man, Pigge Werkelin, kämpat hårt mot myndigheterna när han ansett att regelverken för campingar varit alltför stelbenta. Bland annat känner vi igen honom som stridbar ägare av Kneippbyn, Snäcks camping och Norderstrands camping i Visby. 

Även Eva Werkelin har ett aktivt liv och kämpar för att utveckla turismen. Nu säger hon till tidningen Hela Gotland;

– Jag tänkte lära känna min man igen. Vi har inte haft så mycket tid tillsammans de sista åren, om att hon nu drar ned på tempot men lägger till ett råd till Gotland, Vi måste utveckla möjligheterna för husbilsturisterna. Det måste till ett bra regelverk med bra uppställningsplatser. Hela Gotland antyder att hon har nya projekt på gång men vad detta betyder vill Eva Werkelin dock inte berätta än. Hon fortsätter dock projektet i Säfsen där hon och några andra investerare bygger lägenheter för skidturister.

Den nya ordföranden, Tomas Ringsby Petersson, bor i Falun och kommer senast från en tjänst som vd på utbildningsföretaget YrkesAkademin, där han är delägare. Han har en gedigen föreningsbakgrund som bland annat förbundsdirektör i Svenska Skidförbundet och är idag verksam som vice ordförande i stiftelsen Idre Fjäll samt som ordförande i Dalarnas Idrottsförbund.

-Jag känner igen flera av de utmaningar svensk camping står inför. Camping är en bransch som just nu utvecklas snabbt och SCR Svensk Camping är en stark organisation med en offensiv roll, inte bara i Sverige utan i hela Europa, säger han i ett pressmeddelande.

Styrelsen fick i övrigt två nya ledamöter: Thomas Nilsson, Kapelludden Camping & Stugor och Maria Jonasson, Gålö Havsbad.

Styrelse för SCR Svensk Camping
Tomas Ringsby Petersson, ordförande
Peter Angergård, Åsa Camping och Havsbad
Michael Carlsson, KustCamp Gamleby, KustCamp Ekön
Andreas Häggqvist, Stockholm Swecamp Flottsbro
Lena Kempe, Daftö Camping Resort

Nya ledamöter:
Thomas Nilsson, Kapelludden Camping & Stugor
Maria Jonasson, Gålö Havsbad

Lämnar:
Eva Werkelin, ordf
Clemens Wantschura, Visita
Åsa Nilsson, Sikfors Konferens & Fritidsby

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.