Bild
Nästa artikel
NYHETER

Så många husbilar och husvagnar såldes i januari

Publicerad 2022-02-02 08:08 (uppdaterad 2022-02-02 08:22)
Tabell på försäljning husbilar och husvagnar januari 2022
Vinter och kallt. Ändå säljs 4 husbilar och husvagnar om dagen. Så här ser försäljningssiffrorna för januari ut.
Mitt i vintern och mitt i pandemin. Men många är ändå sugna på att ge sig ut i husbil och husvagn. Det visar försäljningssiffrorna för januari 2022 från HRF, Husvagnsbranschens riksförbund.

Siffrorna skiljer sig inte nämnvärt från året innan, men med tanke på leveransproblem hos många tillverkare och pandemirestriktioner, är det ändå positivt att de håller sig stabila, tycker representanter för branschen.

– Möjligheterna som ges med mobilt boende och camping fortsätter att locka nya köpare till branschen och jag vill uppmana intresserade att inte vänta för länge med att göra sin beställning. Branschen påverkas precis som alla branscher av pandemin och vi vet inte än hur tillverkarna lyckas möta efterfrågan, säger Lars-Erik Hörmander, ordförande för Husvagnsbranschens riksförbund.

Så här ser de aktuella siffrorna ut:

Husbilsregistreringarna minskade något
Under januari 2022 registrerades 76 husbilar. Att jämföra med året innan då 78 registrerades. Det innebär en minskning med 2,56 procent. 

Husvagnsregistreringarna ökade lite
Under januari 2022 registrerades 55 husvagnar. Det innebär en ökning med 1,85 procent eftersom siffran samma månad för ett år sedan var 54 registreringar. 

Året har börjat ganska normalt. Men än är det för tidigt att peka på någon trend åt något håll, säger Lars-Erik Hörmander.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.