Nästa artikel
Så kan ID.Buzz förvandlas till campingbuss
Nyheter

Så kan ID.Buzz förvandlas till campingbuss

Publicerad 2024-08-16 07:00
Peace Vans presenterar tre konverteringar av VW:s eldrivna folkabuss.

Volkswagen hade knappt presenterat eldrivna folkabussen ID.Buzz våren 2022 förrän frågan om den även skulle komma som campingbuss väcktes.

Självklart var det många som ville se en eldriven campingvariant på marknaden.  En konverterad ID:Buzz presenterades redan på CMT i Stuttgart 2023. 

Men en campingbuss byggd från grunden av Volkswagen har det inte blivit – kanske nästa år säger biltillverkaren. I väntan på det kommer tre insatser som kan användas för att förvandla ID.Buzz till en campingbuss. De har utvecklats i samarbete med VW, men tillverkas och säljs i USA.

Den klassiska folkabussen, är ju starkt förknippad med hippierörelsen så vad är mer passande att ett företag med namnet Peace Vans i Seattle konverterar den eldrivna modellen?

Det här är de tre insatserna som finns på marknaden just nu:

Buzz.Box

I den utdragbara insatsen finns kök med gasspis, diskho och kylskåp från Dometic. Dessutom högtalare,  förvaringsutrymme och laddning för 12V-systemet som driver köksdelen. Perfekt för utfltykter och kortare weekendresor, enligt Peace Vans.

Buzz.Box.Sleeper

Den som vill uppgradera ytterligare väljer att få en queenbed tillsammans med köksdelen. Med den finns även sovplats för två personer i bilen och resorna kan bli längre.

Buzz.Camper

Med Buzz.Camper får man en komplett ombyggd campingbil. Med en genomtänkt planlösning, soffor, bädd, kök och vattentank.

Nu återstår att se om Volkswagen kommer med en egen variant på ID.Buzz-camping. Kanske vill de inte konkurrera med sin egen California och Grand California?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.