Bild
Nästa artikel
LIVSSTIL

Retrocamping, en livsstil

Publicerad 29 april 2017 (uppdaterad 3 november 2019)
Camping betyder inte att alla önskar precis samma sak och inte att camping ska vara borta men ändå hemma. GP har gjort ett intressant reportage om ett yngre par som gör allt som det gjordes på 50-talet.
I takt med att camping blivit alltmer populärt växer också olika nischer. Göteborgsposten har skrivit en längre artikel om retrocamping, något som ett par älskar och gjort till en livsstil med husvagnar från svunna tider, brandgula bomullstält och tidstypiska husgeråd.

GP beskriver den känsla som det unga paret Annika Kirilov, 30 och Fredrik Andrén, 25 har för rockabilly när de packar ner papiljotter, kastruller och solstolar. För rockabilly inkluderar allt, bil och husvagn, kläder och musik. Nu är det i och för sig inte en husvagn paret campar med för tillfället, de har en tältvagn i typisk orange färgsättning. Och det de uppskattar är enkelheten med camping i 50-talsstil.

GP skriver: Båda har varit retrointresserade sedan tonåren. För Fredrik började det med Elvis Presley och en kärlek till amerikanska bilar. För Annika var det loppisintresserade föräldrar som bidrog till att hon blev fascinerad av prylar och inredning från 60-talet. När sedan Annika och Fredrik möttes ”spårade det ur totalt” som Annika skämtsamt beskriver det.
– Allt började med att vi åkte på en bilträff och jag ville vara tidsenligt klädd med bilen, en tvådörrars Amazon från 1966. Och nu är vi sådana här nästan jämt. Det händer till och med att jag sover i papiljotter.


Läs GP:s spännande artikel om hur dessa ungdomar gjort retrocamping till sin livsstil här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.