Bild
Nästa artikel
NyhetER

Restriktionerna tas bort – så påverkas husbilsmässan!

Publicerad 2022-02-03 11:55 (uppdaterad 2022-02-04 09:24)
glad man tar av munskydd och husbilar utanför Kistamässan
Husbilsmässan i Kista ska vara rolig, lättillgänglig – och trygg. Här är arrangörernas planer efter att restriktionerna hävts.
Den 18– 20 mars blir det husbilsmässa, ”Frihet på hjul”, i Kista för första gången på två år. Det har stått klart sedan länge – och allt har anpassats efter restriktionerna.

Men i dag kom besked att restriktionerna släpps från den 9 februari – och det påverkar husbilsmässan. 

– Det kommer att bli ös, säger H-P Adlung från ProDob, en av arrangörerna. 

Förra gången husbilsmässan i Kista hölls, 2020 besökte cirka 7 000 personer mässan under de tre dagar som den pågick. H-P Adlung räknar med ett lika högt tryck den här gången, om inte mer.

– Det finns ett jättebehov eftersom det inte varit något på Elmia på två år, säger han.

Eftersom restriktionerna upphör behöver inte besökarantalet inskränkas till max 500 samtidigt. Arrangörerna måste med andra ord inte ha en person som står och håller koll på hur många som befinner sig i lokalen, och släpper in folk när andra går ut. Besökarna slipper i sin tur vänta på sin tur för att komma in.

Egentligen måste man inte heller bygga upp själva mässan på ett sätt så att distansen kan hållas. Men på den punkten håller arrangörerna fast vid sina planer.

– Hallen byggs enligt restriktionerna, med breda gångar och så vidare. Det kommer vi att bibehålla, säger H-P Adlung. Bara för att någon säger att det är fritt fram ska vi inte utmana ödet.

Allt för att besökarna ska känna sig trygga och inte behöva trängas. Det kommer också att finns handsprit och munskydd, för de som vill använda det.

– Folk behöver inte vara oroliga och undra ”vågar vi gå på mässan, blir det trångt?”

Bland utställarna märks Autohallen, Skoklosters husbilar och husvagnar och Albins husbilar som kommer att visa varumärken som Eura Mobil, McLouis, Karmann, Pilote, Le Voyageur, Bürstner, Carthago, Vantourer och LMC. Utställningsytan är 7500 kvadratmeter av mässans 9000 kvadratmeter.

Självklart kommer även Husbil & Husvagn att finnas på plats. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.